Din luna ianuarie 2024,potrivit Legii nr. 296/2023, devine obligatorie raportarea facturilor prin sistemul e-Factura pentru toate tranzacţiile derulate de contribuabili în relaţia B2B, nerespectarea prevederilor implicând şi sancţiuni.

 

Ce facem noi?

 

 • Așa cum v-am obișnuit, ne aliniem la normele legislative astfel încât ne-am pregătit pentru utilizarea e-Factura.

 

Ce aveți dumneavoastră de făcut?

 

Procedura utilizare E-factura in modulele Commpack.

 • Facturile emise catre clienti Persoane Juridice, se transmit automat la inchiderea documentului, prin apasarea butonului "Trimite"

 

 • Pentru confirmarea transmiterii cu succes se primeste indexul de incarcare, prin care ulterior se poate verifica statusul documentului.
 • In cazul in care dintr-o eroare, nu s-a putut trimite E-Factura, exista posibilitatea ca, din meniul Listare Documente - Facturi, apeland butonul de Retiparire Factura (Duplicat), utilizatorul sa poata bifa manual re-transmiterea facturii in format E-Factura.

 

        Verificare status / Vizualizare / Salvare facturi din SPV

 • Pentru verificarea facturilor emise din modulele Commpack, se acceseaza din meniul Listare Documente - E-Factura, fereastra Facturi Trimise, regasindu-se aici informatii despre document, precum si statusul transmiterii (ok - cu succes, nok - eroare)

 

 

 • In fereastra Lista Raspunsuri, se regasesc toate facturile trimise/primite si erorile de validare din SPV, indiferent de modul in care au fost generate. Exista 2 posibilitati de afisare, fie pe o perioada de zile (maxim 60), fie pe un interval de timp.

 

 

 • Butonul “Descarca” - permite salvarea documentului in format xml + recipisa de confirmare trimitere/primire de la anaf. Se poate opta pentru a descarca doar randul selectat sau toata lista de facturi . Aceste fisiere se vor salva in radacina “Commpack”, in folderul “e-factura”(se creaza foldere pentru fiecare zi in parte + tipul documentului "Facturi Primite/Facturi Trimise / Erori"). Apare calea si in mesajul care confirma descarcarea cu succes.

 

 

 • Odata descarcata lista de raspunsuri, se pot popula si campurile privind numarul documentului, emitentul si beneficiarul facturii, prin apasarea butonului Aplica Filtru (doar dupa ce in prealabil au fost descarcate; se vor popula doar pentru documentele descarcate).

 

 • S-a adaugat un nou buton “PDF”, care converteste xml-urile descarcate la pasul de mai sus in format pdf. La fel exista posibilitatea de a alege doar o singura factura, sau intreaga lista.In cazul in care se alege doar o factura, utilizatorul urmeaza a alege calea unde aceasa se salveaza, in caz contrar daca se opteaza pentru intreaga lista se vor salva toate in radacina Commpack -> e-factura (data document+tip document "Facturi Primite/Facturi Trimise/Erori", in folderul “pdf”.

   


 

Multumim,

Echipa Softfree

 

Date Softfree

SC Softfree SRL        

Timisoara ,Str. Dej nr.18A

J35/959/2002, RO 14714026

Capital social 210 Lei

Ultimele Noutati

03 Noiembrie 2022
22 Decembrie 2015
09 Iunie 2015
©2024 Softfree. All Rights Reserved.

Search